Hollandse dakpannen

Hollandse dakpannen: de oudste dakpannen van Nederland

Hollandse dakpannen zijn typisch Nederlandse dakpannen. De benamingen voor dit type dakpan varieert van Hollandse dakpan, oude holle pan, holle pan, oud Hollandse pan tot S-pan. Ze behoren zonder twijfel tot de oudste dakpannen van de Nederlandse daken. Nog steeds worden deze dakpannen veel gebruikt voor de bedekking van vooral oude panden.

Dakpannen met een monumentaal karakter

Hollandse dakpannen zijn smal en lang met een sterke golving. Dat zorgt voor het monumentale karakter. Kenmerkend aan Hollandse dakpannen is dat het waterafvoerend gedeelte een gebogen vorm heeft. Deze dakpannen zijn geschikt voor daken met een minimum helling van 25° (met onderdak). De (oud) hollandse dakpan is de voorloper van de machinaal geproduceerde, verbeterde (VH) en de opnieuw verbeterde hollandse pan (OVH). De laatst genoemde is van enige afstand nauwelijks te onderscheiden van de (oud) Hollandse pan.

Het Hollandse dakpannen assortiment van MONIER

Monier heeft standaard diverse Hollandse dakpannen in het assortiment. U kunt kiezen uit de VH, de OVH200, OVH206, De Nieuwe Hollander-V en de Oude Holle. Al deze modellen zijn bovendien in meerdere kleuren te leveren. Zo is er altijd Hollandse dakpan die perfect bij uw woning of pand past.

 

In onze online productcatalogus vindt u meer informatie over onze Hollandse dakpan modellen en kunt u onze Hollandse dakpannen producten en/of brochures bekijken of downloaden.

Oude Holle blauw gesmoord
OVH 200 natuurrood