04-06-2013 / Monier introduceert 20-jarige productgarantie op Wakaflex®

Monier garandeert 20 jaar waterdichte dakaansluiting Wakaflex

Dakpanproducent MONIER garandeert 20 jaar waterdichtheid op de loodvervangende aansluiting Wakaflex®. Het bedrijf is de eerste en de enige in de branche die de kwaliteit van de dakaansluiting zo lang waarborgt. De lange waterdichtheidsgarantie van Wakaflex is een logisch gevolg van Monier’s productieprocessen volgens de strengste kwaliteitsnormen.

Wakaflex® is een milieuvriendelijk product dat aansluitingen bij opgaand metselwerk, kozijnen, schoorstenen en dakvensters vervangt, zonder gebruik te maken van lood. De garantietermijn van 20 jaar heeft als reden dat Monier met een kwart eeuw Wakaflex-ervaring weet dat het product waterdichtheid en weerbestendigheid langdurig waarborgt. Een langere levensduur met 100% waterdichtheid spaart kosten en het milieu. Het bedrijf beschouwt duurzaamheid als een van de belangrijkste eigenschappen van dakbedekking en daksysteemcomponenten. De garantietermijn voor de waterdichtheid van Wakaflex is een logisch gevolg van Monier’s productieprocessen volgens de strengste kwaliteitsnormen.

Volledig recyclebaar en flexibel

Wakaflex is vervaardigd uit hoogwaardig polyisobutyleen (PIB) dat volledig recyclebaar  en flexibel is. Dat maakt de loodvervanger rekbaar in lengte en breedte en dus makkelijk verwerkbaar. Het product is zelfvulkaniserend en levert 100% waterdichte overlapping, ook onder belasting, zonder verhitting, las- of plakmiddelen. Wakaflex loogt niet uit, kleuren blijven behouden en het is milieubewust. De verwerkingssnelheid is 30% tot 50% sneller dan traditionele materialen en veel andere loodvervangende producten op het dak.