29-04-2013 / Monier maakt dakpan voor koning Willem-Alexander

Ter gelegenheid van de kroning van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en het 200-jarig bestaan van de monarchie ontwikkelde Monier een klassieke Hollandse dakpan.

 

 

De eerste kroningsdakpan is met brief en certificaat bezorgd op paleis Noordeinde in Den Haag. De blauw gesmoorde OVH206 kroningsdakpan vertegenwoordigt dubbel Hollands glorie, omdat de kroning de aanleiding vormde en hij volgens een eeuwenoude techniek is geproduceerd. De blauw gesmoorde OVH206 dakpan siert al ruim twee eeuwen de Hollandse daken. OVH staat voor Opnieuw Verbeterde Holle. Deze blauw gesmoorde dakpan is gebaseerd op het model Oude Holle, een klassieker in het Hollandse stadsbeeld. Monier heeft beide in het assortiment. De OVH206 combineert een klassieke uitstraling met moderne techniek. Dat maakt hem uitermate geschikt voor renovatie- en restauratieprojecten, maar ook voor nieuwbouw. Van de kroningspan is een gelimiteerde oplage vervaardigd in Monier’s productievestiging in Woerden.

 

 

 

Eeuwenoude techniek

Monier investeert bewust in het op de markt houden van bijzondere dakpanmodellen en authentieke afwerkingstechnieken. Als een van de weinige fabrikanten heeft het bedrijf de smoortechniek nog in de vingers. Bij dit eeuwenoude proces kleurt de ijzeroxide in de klei de dakpan blauwgrijs. Iedere dakpan krijgt zijn eigen karakter en charme door minimaal kleurverschil. Smoren wordt al eeuwenlang toegepast in Nederland.

 

 

 

Over Monier

Monier behoort wereldwijd tot de marktleiders op het gebied van dakproducten. De Nederlandse organisatie heeft een verkoopkantoor in Montfoort en productielocaties in het zuiden en westen van het land waar vrijwel de gehele productie voor Nederland wordt gemaakt. Het bedrijf biedt een breed assortiment van keramische en betondakpannen. Daarnaast levert Monier een uitgebreid assortiment daksysteemcomponenten, dat alle functies van het dak op technisch verantwoorde wijze ondersteunt.