Dakservice

Voor professionals is het goed om te weten dat het technische hart van BMI Monier gevormd wordt door onze afdeling Dakservice. Hier werken onze specialisten met technische kennis. Van ontwerp tot realisatie, voor nieuwbouw, renovatie en onderhoud. Zij zijn voor u aanspreekpunt, helpdesk en kennisbank tegelijk.

Waarvoor kunt u bij onze afdeling Dakservice terecht? Voor technisch advies, dakinspecties, dakontwerp- en -renovatieadvies. Ze maken op basis van door u aangeleverde gedetailleerde bouwtekeningen hoeveelheids- en verankeringsberekeningen en kunnen als u dat wilt ook de totale begeleiding van uw project voor hun rekening nemen. En: u kunt ze ook gewoon bellen als u een vraag hebt.

Technisch advies/helpdesk

Op basis van door u aangeleverde, gedetailleerde bouwtekeningen kan onze afdeling Dakservice u schriftelijk adviseren of de dakconstructie van uw project voldoet aan het Bouwbesluit. Maar ook telefonisch kunt u uw vragen aan hen voorleggen, zij zullen u vertellen wat de mogelijkheden zijn en wat u het beste kunt doen.

Online diensten

Via internet biedt BMI Monier u ook een bestekservice met STABU-keurmerk, te bereiken via fbs-index.nl of via monier.nl/diensten/online-tools/bestekservice. AutoCAD-bestanden van onze dakpanmodellen en daksysteemcomponenten met bijbehorende detailleringen vindt u op onze website (AutoCAD versie 2000 of hoger) of op bouwconnect.nl (voor Arkey-gebruikers). Ook hebben we 3D/BIM tekenbestanden beschikbaar in diverse formaten en texturen. Voor informatie over richtprijzen voor onze producten kunt u terecht op bouwkosten-online.nl. Deze website wordt beheerd door Archidat Bouwkosten B.V. Oegstgeest. Voor eenvoudige werken kunt u online verankeringsberekeningen en hoeveelheden berekeningen maken.

Dakontwerpadvies

Met ons dakontwerpadvies bent u verzekerd van een tot in de kleinste details technisch verantwoord dakontwerp. Wij beoordelen voor u hoe de gewenste vorm van uw dak het beste gerealiseerd kan worden, met welk type dakpan en adviseren u over de aansluitingen.

BIM Service BMI Monier

  • BMI Monier texturen (downloads): Texturen van de BMI Monier dakpannen kunnen worden toegevoegd aan een dak of gevel voor een realistische weergave in uw 3D software.
  • BMI Monier Revit system families (downloads): Met de BMI Monier Revit system families kunnen de BMI Monier dakpan texturen eenvoudig en flexibel worden toegevoegd aan een dak of wand vlak voor een realistisch weergave in Revit. Met de linebased families kunnen randen als gevelbeëindigingen, nok en hoekkeper worden voorzien van een realistisch afwerking. De BMI Monier Revit system families zijn voorzien van informatie, om in de ontwerpfase globale hoeveelheden uit het model te kunnen genereren.
  • BMI Monier Revit dakvlak verdeling: Alle BMI Monier dakpannen en hulpstukken zijn volledig in 3D uitgewerkt en kunt u downloaden in .dwg, .ifc en .rvt formaat. Hiermee kunt u vooraf een nauwkeurige dakpan verdeling maken om te gaan BIMmen. BMI Monier Dakservice biedt hierbij de mogelijkheid om voor u de BMI Monier dakpannen aan te brengen in uw Revit Model.
BIM OVH 206 voorbeeld.JPG
Downloaden BIM objecten

Dakverdelingsadvies

Aan de hand van de door u aangeleverde dwg bestand(en) van gevelaanzicht en dwarsdoorsneden, kan de afdeling Dakservice een dakverdelingsadvies maken voor uw dak(en). Wij adviseren u over de ideale panlatverdeling voor daklengte en de panverdeling in de dakbreedte. Hierbij worden de mogelijkheden van de gegarandeerde panspeling benut. Ook kunnen wij u adviseren over de maatvoering en positionering van dakdoorbrekingen (zoals loggia’s, dakkapellen, dakvensters, schoorstenen, e.d.) om onnodig slijpen aan dakpannen te voorkomen en een mooi eindresultaat te krijgen.

Dakinspectie

Inzicht in de toestand van uw dak is essentieel om te kunnen bepalen welke werkzaamheden, materialen en dus ook financiële middelen u nodig hebt voor onderhoud of renovatie en op welke termijn. Monier heeft alle expertise in huis om bestaande daken te onderwerpen aan een grondige inspectie. De uitkomsten hiervan ontvangt u met een gedetailleerd renovatie- of onderhoudsadvies, aangevuld met (digitale) foto’s en inclusief conditiemeting volgens de objectieve NEN 2767.

Laboratoriumonderzoek dakpannen

Hiermee kunnen wij de technische staat vaststellen waarin oude dakpannen verkeren en een inschatting maken over hun resterende levensduur. Dit inzicht helpt u te beslissen over de noodzaak tot vervanging.

Dakrenovatie-advies

Het dakrenovatieadvies volgt op een dakinspectie (zie onder ‘Dakinspectie’). Bij het uitbrengen van dit advies houden we maximaal rekening met uw wensen. Hierbij kunnen wij u adviseren over de toe te passen isolatielagen, welke folies, welke aansluitmaterialen en natuurlijk ook welke dakpannen het beste resultaat geven.

Verankeringsberekening

Om te voldoen aan het Bouwbesluit moet de vereiste verankering van de dakpannen uitgerekend worden volgens de NEN 1991-1-4 en de NPR 6708;2012. Onze afdeling Dakservice kan deze berekening voor u maken op basis van door u aangeleverde, gedetailleerde bouwtekeningen.

Hoeveelheden-totaalstaat

Op basis van door u aangeleverde, gedetailleerde bouwtekeningen (gevelaanzichten, dwarsdoorsneden en details) kan onze afdeling Dakservice een exacte specificatie voor u maken van alle BMI Monier-producten die u nodig hebt. De benodigde hoeveelheden worden in een totaalstaat geplaatst. In de totaalstaat vindt u de hoeveelheden gespecificeerd per blok en opgeteld als totaal. Een hoeveelheden-totaalstaat is altijd inclusief een verankeringsberekening. U kunt dit advies ook digitaal aanvragen met tekeningen in pdf of dwg formaat. Om uw aanvraag te kunnen behandelen moet u aangeven welke bouwmaterialenhandelaar gaat leveren, het toe te passen type dakpanmodel en kleur. Voor grote projecten adviseren wij u een overzichtstekening of routingstekening van het project aan te leveren.

Bouwfysische berekening

Voor zowel nieuwbouw als renovatie kan de afdeling Dakservice voor hellende dakconstructies een bouwfysische berekening maken. Aan de hand van een dwarsdoorsnede van dakconstructie en de toegepaste materialen, kan de warmteweerstand (Rc) en het condensatierisico worden berekend.

Projectbegeleiding

Een projectleider van onze afdeling Dakservice kan uw bouwplaats bezoeken en daar advies geven. Bij complexe dakconstructies is het raadzaam om onze projectleider vooraf uit te nodigen voor een bouwvergadering.

Dakopleidingen

BMI Monier biedt een gevarieerd pakket aan praktische opleidingen. Deze kunnen wij verzorgen in ons moderne en goed geoutilleerde opleidingscentrum in Montfoort, maar ook bij u op locatie. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn onder meer: productkennis, toepassing & verwerking en detailleringen, maar ook uw eigen wensen zijn in overleg in het programma in te passen. Voor uitgebreide informatie over onze opleidingen ga naar onze Dakacademie. 

Naar Dakacademie

Begeleiding uitzetten en uittekenen knikpannen/chaperonpannen

We ontvangen graag voorafgaand aan de productie van dakelementen van knik/mansardekappen of lessenaarskappen, de kaptekeningen ter controle. Hiermee kunnen we toetsen of de maatvoering van de knikpannen/chaperonpannen voldoet aan de door ons gestelde maatvoeringen. Door vooraf de controle uit te voeren kunnen bij bestelling de knikpannen direct worden ingepland.

Kosten adviezen Dakservice

Aan sommige van onze diensten, zoals een dakinspectie, zijn kosten verbonden. Maar andere diensten, bijvoorbeeld een dakopleiding en een dakontwerpadvies, zijn gratis. 

Contact

U kunt een advies aanvragen bij onze afdeling Dakservice via dakservice@bmigroup.com of ons postadres: Monier B.V., t.a.v. de afdeling Dakservice, Postbus 29, 3417 ZG Montfoort.

Gegevens verzenden

Bij bestanden groter dan 10 Mb adviseren we u gebruik te maken van de website wetransfer.com (bestanden tot 2 Gb kunnen dan in één keer verzonden worden).