Online tools

Bestekservice

Bestekservice Monier.JPG

Voor bestekschrijvers heeft BMI Monier een tijdsbesparende bestekservice vervaardigd. Deze voorkomt fouten in de omschrijving en levert een compleet overzicht van alle onderdelen van de dakbedekking. De bestekomschrijvingen voor dakpannen van BMI Monier kunt u genereren via de online bestekservice op de fabrikantenwebsite fbs-index.nl of via onderstaande link. De bestekservice van BMI Monier beschikt over het STABU-keurmerk.

Bestekservice

Tekeningen 2D/3D/Texturen/BIMobjecten

BIM OVH 206 voorbeeld.JPG

Gebruikers van diverse tekensoftware kunnen de BMI Monier dakpannen en hulpstukken in diverse bestanden downloaden. Naast 2D/3D tekeningen en texturen heeft BMI Monier voor het complete assortiment dakpanmodellen slimme BIM-bestanden ontwikkeld. Ontwerpers kunnen hiermee al in de ontwerpfase realistische impressies maken hoe het dak eruit gaat zien. Dat kan met de BMI Monier texturen en een systeemfamilie, of met de 3D-objecten in de gewenste kleur. De bestanden zijn gratis te downloaden in diverse bestandsformaten. De BIM-files van alle dakpanmodellen van BMI Monier zijn voorzien van generieke informatie, waarmee bijvoorbeeld gewichtsberekeningen, stuks lijsten en bestellijsten kunnen worden opgesteld. Daarnaast zijn er ook files beschikbaar die projectgerichte informatie geven over de verwerkingen van het type dakpan. U kunt alle genodigde bestanden vinden op bimobject.com of via onderstaande link.

DOWNLOADEN IN DIVERSE BESTANDSFORMATEN

Verankeringsadvies

Verankering en berekening sfeerfoto.jpg

BMI Monier heeft een online calculatieprogramma voor de verankering van dakpannen gelanceerd. Dit gratis online calculatieprogramma is een handig hulpmiddel om snel de benodigde verankering voor een dak te bepalen. In het Bouwbesluit 2012 is een groot aantal wijzigingen doorgevoerd met betrekking tot de verankeringszones, de windbelasting en het gewicht aan dakpannen per m².  Met het nieuwe berekeningsprogramma ondersteunt BMI Monier aannemers en dakdekkers bij het uitvoeren van complexe berekeningen voor het bepalen van de verankeringszones en de zwaarte van de verankering. Gebruikers kunnen de resultaten van de berekening eenvoudig bewaren of direct via de website per mail versturen. Het calculatieprogramma toont een schematische weergave van de woning met het dakvlak, waardoor de te verankeren zones, de zwaarte van de verankering en het gebruik van type panhaken en schroeven direct inzichtelijk wordt gemaakt.

Dakverankeringsadvies tool