Betondakpannen

We maken onze betondakpannen van natuurlijke grondstoffen: zand, cement en water. Dat mengsel kleuren we met natuurlijk ijzeroxide, zodat de kleur langdurig behouden blijft. Het voordeel van deze samenstelling is dat de dakpannen uitharden zonder dat ze in een oven worden gebakken. Zo besparen we veel energie en voorkomen we uitstoot van schadelijke stoffen zoals CO2. Na het uitharden werken we de betondakpannen af met een innovatieve toplaag die ontwikkeld is door onze eigen researchafdeling. In de afgelopen decennia hebben betondakpannen zich kwalitatief enorm ontwikkeld en bieden ze jarenlang esthetische betrouwbaarheid. Bij betondakpannen met een Glazuron afwerking brengen we een dunne extra laag aan, die bestaat uit fijn zand, voorzien van kleurstoffen op basis van ijzeroxides. Dankzij deze gladde afwerking blijft de kleur jarenlang behouden.

Goed voor het milieu

De productie van betondakpannen bij BMI Monier veroorzaakt weinig milieubelasting. We laten de dakpannen in droogkamers uitharden. Het gebruik van BMI Monier betondakpannen belast het milieu ook minimaal omdat er nauwelijks stoffen uitlogen in het milieu en het pannendak vrijwel geen onderhoud behoeft. Aan het einde van hun levensduur kunnen de betondakpannen prima hergebruikt en als betongranulaat worden toegepast in nieuwe betondakpannen, andere betonproducten of als ophoog- en verhardingsmateriaal. Het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) heeft betondakpannen als meest milieuvriendelijk dakbedekkingsmateriaal voor hellende daken gekwalificeerd.

DUBOkeur® en C2C

Bijna al onze betondakpannen hebben het DUBOkeur, een keurmerk dat aangeeft dat de milieubelasting bij het produceren en gedurende de levensduur van de dakpannen tot een minimum beperkt wordt. Dakpannen van beton zijn hét product voor hellende daken met de minste milieubelasting. Daar komt bij dat ze aan het einde van hun levenscyclus weer gerecycled worden. Dus geldt letterlijk: van wieg tot wieg (Cradle to Cradle).

Kleuren

We staan bekend om onze grote keuze in dakpanmodellen. Onze kleurenlijn hebben we ontwikkeld in nauwe samenwerking met een kleurdeskundige. Deze adviseert BMI Monier bij het realiseren van warme, natuurlijke kleuren, zodat de kleur van het dakvlak goed harmonieert met de omgeving – of deze nu stedelijk of landelijk is. Met onze kleurenlijn sluiten we aan op de vraag van architecten naar keuzemogelijkheden.

Natura

Monier_Sneldek_novo+_hollands_rood.png

De neutrale betonnen dakpanbody wordt voorzien van een weerbestendige gekleurde afwerklaag. Hiermee wordt de kleur van de dakpan definitief bepaald. Novo+ De inkleuring in het beton geeft de dakpan een basiskleur, hierna wordt de dakpan voorzien van een weerbestendige afwerklaag. Daarmee wordt de kleur van de dakpan definitief bepaald.

Glazuron

Monier_Sneldek_glazuron_grijs.png

Bij de betondakpannen brengen wij een onder andere uit fijn zand bestaande dunne extra laag van hetzelfde materiaal aan met een fijne verdichting, voorzien van kleurstoffen op basis van ijzeroxides. Hierdoor ontstaat een gladde afwerking van de dakpan, die de zekerheid geeft dat de kleur jarenlang aanwezig blijft.

Terug naar Dakpannen Algemeen