Hulpstukken betondakpannen 

Ook de detaillering van de nok (de goot, de gevelaansluitingen, de doorvoeren, de hoekkeper en de kilkeperconstructies) bepaalt het aanzien, de kwaliteit en de duurzaamheid van het dak. Bij BMI Monier is een groot assortiment aan hulpstukken verkrijgbaar. Een aantal hulpstukken is universeel bruikbaar, andere zijn speciaal ontworpen voor een bepaald panmodel. De daksysteemcomponenten van BMI Monier zijn nodig voor waterdichte, stormvaste en goed ventilerende daken. Wij kunnen ook de in het Bouwbesluit voorgeschreven verankeringsberekeningen voor u uitvoeren.

Hulpstukken detailering betondakpannen

hulpstukken-detaillering-betondakpannen.png

 

 

 1. Nokvorst
 2. Hoekkepervorst
 3. Broekstuk
 4. Gevelpan
 5. Dubbele pan
 6. Dubbele welpan
 7. Afsluitpan
 8. Halve pan
 9. Chaperonpan
 10. Onderpan
 11. Knikpan
 12. Combipan of Combivent
 13. Ventilatiepan
 14. Paspan (op bestelling)
 15. Pasgevelpan
 16. Gierzwaluwpan (niet meer leverbaar)
 17. Huismussenpan

Vorsten

Novo hollands rood univorst 28891

Voor de afwerking van de nok- en hoekkeper heeft u de keuze uit diverse vorstmodellen.

Broekstuk

Novo hollands rood broekstuk 28895
Voor de afwerking van de ontmoeting tussen de nok en hoekkepers. Universeel toepasbaar bij uni-vorsten.

Unimodulaire gevelpan

Sneldek novo hollands rood gevelpan links 28888
Voor de afwerking van het dakvlak aan de zijkant. Zowel in linker als rechter uitvoering. Ook verkrijgbaar: chaperongevelpannen, knikgevelpannen en gevelonderpannen. De unimodulaire maatvoering is er voor de dakpanmodellen Sneldek.

Dubbele dakpan

Fabrieksmatig in de breedte verlijmde dakpannen met een dubbele werkende breedte, vooral toepasbaar bij hoek- en kilkepers en verholen goten. Voorkomt te kleine stukken pan bij hoek- en kilkepers. Voor alle betonnen dakpanmodellen. De dubbele dakpan wordt alleen op bestelling gemaakt.

Dubbele welpan/eindpan

Sneldek novo hollands rood dubbele welpan 28898
Dakpan met dubbele wel voor de afwerking (zonder gevelpan) van de linkerzijkant van het dakschild. De rechterzijde in dat geval afwerken met een normale dakpan. Ook voor de afwerking langs dakdoorbrekingen. Voor alle BMI Monier betonnen dakpanmodellen. Voor de vlakke dakpanmodellen Stonewold en Horizon (voorheen Innoslate) noemen we dat een eindpan.

Aansluitpan

Sneldek novo hollands rood aansluitpan 28929
Deze dakpan zonder zijsluiting is een alternatief voor de dubbele welpan. Bedoeld voor de afwerking van de linkerkant van het dakschild zonder gevelpan en bij dakdoorbrekingen. Voor alle BMI Monier betonnen dakpanmodellen.

Halve pan

Sneldek novo hollands rood halve pan 28887
Deze geeft meer mogelijkheden voor de maatvoering van de dakbreedte en bij hoek- en kilkepers. Halve chaperonpannen, halve onderpannen en halve knikpannen zijn verkrijgbaar voor alle betonnen dakpanmodellen, behalve voor de Brugse pan (voorheen Utrechter) en de Horizon (voorheen Innoslate).

Chaperonpan

Sneldek novo hollands rood chaperonpan 70 gr 28899
Voor de afwerking aan de bovenzijde van lessenaardaken en voor de aansluiting van hellende op platte daken. Bij de modellen Sneldek, Stonewold en Horizon (voorheen Innoslate) maakt de flap standaard een hoek van 70° of 90° met de dakpan; bij de overige betonnen dakpanmodellen is deze 90°.

Onderpan

Sneldek novo hollands rood onderpan 28910
Voor de afwerking van het dakvlak aan de onderzijde. Te gebruiken voor alle betonnen dakpanmodellen.

Knikpan

Sneldek novo hollands rood knikpan 140 gr  28921
Voor afdekking van de knik in gebroken of mansardedaken (de zogenaamde Franse kap). De standaard knik bedraagt 140°.

Combipan

Combipan Low Pitch System rood
Voor dakspouwventilatie, be- en ontluchting van onbenoemde ruimten en rioolontluchting, maar ook voor wasdrogers. Combipannen zijn verkrijgbaar voor de dakpanmodellen Low Pitch System, Stonewold en Tegalit. Voor de overige betonnen dakpanmodellen hebben we de universele Combipan.

Ventilatiepan

Sneldek novo hollands rood ventilatiepan 28890
Voor ventilatie van de dakspouw. Voor alle betonnen dakpanmodellen.

Huismussenpan

Sneldek novo hollands rood huismussenpan 28931
Speciaal ontwikkelde dakpan waarin de huismus kan nestelen. Leverbaar met separaat nestkastje.

Combivent

Combivent Low Pitch System
Voor ontluchting van de wasdroger. De beluchting van benoemde en onbenoemde verblijfsruimten en voor mechanische ventilatie. De Combivent zijn verkrijgbaar voor de dakpanmodellen Low Pitch System, Stonewold en Tegalit. Voor de overige betonnen dakpanmodellen hebben we de universele Combivent.
Terug naar Dakpannen Algemeen