Hulpstukken keramische dakpannen

Ook de detaillering van de nok (de goot, de gevelaansluitingen, de doorvoeren, de hoekkeper en de kilkeperconstructies) bepaalt het aanzien, de kwaliteit en de duurzaamheid van het dak. Bij BMI Monier is een groot assortiment aan hulpstukken verkrijgbaar. Een aantal hulpstukken is universeel bruikbaar, andere zijn speciaal ontworpen voor een bepaald panmodel. De daksysteemcomponenten van BMI Monier zijn nodig voor waterdichte, stormvaste en goed ventilerende daken. Wij kunnen ook de in het Bouwbesluit voorgeschreven verankeringsberekeningen voor u uitvoeren.

Hulpstukken detaillering keramische dakpannen

hulpstukken-detaillering-keramische-dakpannen.png

 

 

 1. Nokvorst
 2. Hoekkepervorst
 3. Broekstuk of broekstukkapje
 4. Gevelpan
 5. Chaperonpan
 6. Knikpan
 7. Onderpan
 8. Dubbele welpan
 9. Doorvoerpan
 10. Ventilatiepan
 11. Dubbele pan
 12. Gierzwaluwpan
 13. Huismussenpan
 14. Halve pan
 15. Keramisch boeiboord

Vorsten

Voor de afwerking van de nok- en hoekkeper zijn er verschillende vorstmodellen beschikbaar. De keuze van de vorst kan per dakpanmodel verschillen.

Broekstuk

Voor de afwerking van de aansluiting tussen daknok en hoekkepers, of van op elkaar aansluitende daknokken hebben we het universeel broekstuk. Voor een aantal modellen kunnen er modelgebonden broekstukken geproduceerd worden. Deze worden alleen op bestelling gemaakt.

Gevelpannen

Voor de afwerking van de zijkant van het dakschild. Leverbaar voor alle modellen in linkse en rechtse uitvoering.

Chaperonpan

Voor de afwerking van lessenaardaken en aansluitingen van hellende op platte daken. Voor de zijkanten van het dakschild zijn chaperongevelpannen (links en rechts) leverbaar.

Knikpan

Voor de afwerking van de knik in gebroken of mansardedaken. Voor de aansluiting op de gevel zijn knikgevelpannen (links en rechts) leverbaar.

Onderpan

Voor een strakke afwerking van de dakvoet. De pan is aan de onderzijde voorzien van een flap. Ook hiervoor zijn linkse en rechtse gevelonderpannen leverbaar.

Dubbele welpan

Voor de afwerking van de linkerzijkant van het dakschild in die gevallen waar geen gevelpannen gewenst of toepasbaar zijn; de rechterzijkant wordt dan afgewerkt met een normale pan. Ook te gebruiken bij dakdoorbrekingen, zoals dakramen en dakkapellen.

Doorvoerpan

Voor het doorvoeren van afvoerpijpen.

Ventilatiepan

Voor ventilatie van de dakspouw. Voor alle keramische dakpanmodellen.

Gevelflappen

Voor de dakpanmodellen Signy-Finnez, Postel Orage en Belmont zijn ook gevelflappen leverbaar. Deze sluiten direct aan op de normale dakpan. De gevelflappen zijn hoger dan de gevelpannen en daarom ideaal voor renovaties met isolatieplaten, toegepast op de bestaande dakconstructie.

Keramisch boeiboord

Voor de perfecte oplossing wanneer het dak verhoogd wordt door bovendakse isolatie en de gevelpan niet meer aansluit op de gevel. Dit speciaal ontwikkelde profiel overbrugt het verschil in hoogte en zorgt voor de benodigde overlap op de gevelmuur.

Huismussenpan

Speciaal ontwikkelde dakpan waarin de huismus kan nestelen. Leverbaar met separaat nestkastje.

Piron

Verticaal ornament voor de esthetische afwerking. Wordt meestal toegepast daar waar nok en hoekkeper samenkomt.

Afbeeldingen hulpstukken

Terug naar Dakpannen Algemeen