Nieuws

De zomeractie van Monier! Stuur uw mooiste vakantiefoto mét BMI strandlaken naar ons en maak kan op een reis naar Europa's mooiste strand. Uit de ontvangen vakantiefoto’s, mét BMI strandlaken in beeld, hebben wij een winnaar gekozen.

Dankzij het Convenant Recycling Betondakpannen worden vanaf heden door de 23 grootste dakdekkersbedrijven van hellende daken in Nederland aangesloten bij de Stichting Dakmeester, tussen de 15 en 25 miljoen betondakpannen op jaarbasis aangeboden voor recycling. Stichting Dakmeester en BRBS Recycling, branchevereniging breken en sorteren, hebben dat in het convenant vastgelegd. 

Met de introductie van De Nieuwe Hollander-V laat Monier zien hoe oog voor technische details kan leiden tot innovatie en een geheel vernieuwd product. De populaire Nieuwe Hollander is verbeterd en getransformeerd tot een flexibele, variabele, kostenefficiënte keramische dakpan die nog meer ontwerpvrijheid biedt, makkelijker te leggen is en nog beter bestand is tegen weersinvloeden.

Een betonnen dakpan weegt gemiddeld 42 kg per m2. Monier is er in geslaagd een zeer sterke en lichte betonnen dakpan te ontwikkelen met een gewicht van minder dan 30 kg per m2: de Aerlox. De dakpan is zo’n 30% lichter en heeft dezelfde sterkte en duurzaamheid als de gemiddelde betondakpan. Deze lichtgewicht maakt het werk voor de dakdekker makkelijker en sneller, bespaart op de dakconstructie en betekent minder transport. De milieuvriendelijke Aerlox is voor het dak een grote sprong voorwaarts in betontechnologie.

Op 3 april 2017 is Braas Monier Building Group S.A. aangekocht door Standard Industries Inc., een wereldwijde leverancier van dakoplossingen. Standard Industries zal de activiteiten van Braas Monier combineren met haar Europese bedrijf in platte daken, Icopal, en onderbrengen in een overkoepelende organisatie met de naam ‘’BMI Group”. De nieuwe naam betreft de nieuwe overkoepelende organisatie. 

Montfoort

Het recent verschenen Dakhandboek van Monier bundelt 2,5 kilogram kennis en ervaring omtrent de techniek op het hellende dak. In deze vernieuwde uitgave vindt de architect inspiratie voor een esthetisch ontwerp. De aannemer en dakdekker geeft het veel technische detailinformatie voor de uitvoering. Naast alle technische gegevens over Monier’s dakpannen, daksysteemcomponenten, dakelementen en zonne-energiesystemen bevat het Dakhandboek de laatste informatie betreffende verwerkingsvoorschriften, detailleringen en verwijzingen naar normen en regelgeving. Vergeleken met de vorige uitgave is het handboek (624 blz) bijna verdubbeld.

Beurzen

Jaarbeurs Utrecht

BMI, uw partner voor platte en hellende daken voor het eerst samen op de Bouwbeurs! Benieuwd, kom langs op onze stand in Hal 11 Stand E010 en meldt u hier alvast aan.