Jan van Leeuwen Dakenman van het jaar 2018!

De Dakenman van het Jaar is de verkiezing van de persoon die zich in het afgelopen jaar op de één of andere manier verdienstelijk heeft gemaakt voor de ontwikkelingen op het dak.

 

 Jan van Leeuwen_uitsnede klein

Op 22 maart 2019  is Jan van Leeuwen, Manager Dakservice van BMI Monier, uitgeroepen tot Dakenman van het jaar 2018.

Tijdens een feestelijke avond, die georganiseerd werd door Lindeman Uitgevers (Roofs en steilDAK) in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee, werd Jan uit 5 genomineerden als winnaar gekozen.

Jan krijgt hiermee erkenning voor het vele werk dat hij heeft verzet ten behoeve van de acceptatie en het gebruik van BIM in de hellende dakenbranche. Zo heeft BMI Monier voor het complete assortiment dakpanmodellen slimme BIM bestanden ontwikkeld. Hiermee kunnen ontwerpers realistische 3D impressies maken van het te bouwen dak. Doordat BIM (Building Information Modeling) gebruik maakt van alle onderdelen van het daksysteem in de exacte maatvoering worden faalkosten vermeden en kan er snel en efficiënt worden gebouwd zonder overbodige materiaalkosten. Een uitkomst voor architecten, bouwers en opdrachtgevers. De BIM bestanden van BMI Monier voor hellende daken zijn beschikbaar via de website van Monier en via de BIM website BIMobject.com.