Op 3 april 2017 is Braas Monier Building Group S.A. aangekocht door Standard Industries Inc., een wereldwijde leverancier van dakoplossingen. Standard Industries zal de activiteiten van Braas Monier combineren met haar Europese bedrijf in platte daken, Icopal, en onderbrengen in een overkoepelende organisatie met de naam ‘’BMI Group”. De nieuwe naam betreft de nieuwe overkoepelende organisatie. 

  • Het management team wordt samengesteld uit het top management van zowel Braas Monier als Icopal.
  • De gecombineerde activiteiten van Icopal en Braas Monier zullen onder de naam “BMI Group” verdergaan.
  • Merknamen Monier en Icopal blijven bestaan.

De nieuwe naam voor Standard Industries’ Europese werkzaamheden is“ BMI Group”. Het nieuwe logo is gebaseerd op het erfgoed van zowel Icopal als Braas Monier, terwijl het hun heden en gezamenlijke toekomst symboliseert – een toekomst waarin zij samen sterker zijn. De huidige lokale Monier en Icopal merknamen zullen een belangrijk deel van de gezamenlijke werkzaamheden blijven uitmaken. Het hoofdkwartier van de Group voor de gezamenlijke activiteiten zal in Londen zijn.

De BMI Group zal haar klanten van dienst zijn met een volledig portfolio van oplossingen voor daken en afdichting voor de markten hellend dak en plat dak. Klanten zullen voordeel halen uit de combinatie van sterke merken en een uitgebreid sales, service en marketing platform voor de gezamenlijke werkzaamheden. Daarnaast zal het aanbod van de BMI Group versterkt worden door uitgebreide investeringen in infrastructuur en research en development, om zo tegemoet te komen aan de in toenemende mate complexe behoeften aan technologie en logistiek van de klanten.

David Millstone, Co-CEO van Standard Industries, zei op 3 april jongstleden: “Vandaag is een grote dag in onze meer dan 100 jaar historie, nu we twee sterke, in hoge mate aanvullende ondernemingen samenbrengen om een globale leider van wereldklasse te vormen in daken en waterproofing. Als nieuwste lid van de Standard Industries familie, zal de BMI Group profiteren van continue investeringen in de ontwikkeling van medewerkers, nieuwe producttechnologie en innovatie om klanten te voorzien van oplossingen met meerwaarde”.

Co-CEO van Standard Industries David Winter: “We hebben altijd respect gehad voor de grote ervaring en het werk van de leiding en de werknemers van Braas Monier en zullen doorgaan met het sterk investeren in het nieuwe BMI Group team. We kijken ernaar uit om onze klanten over de gehele wereld van dienst te zijn in hun in toenemende mate complexe behoeften met uitgebreide oplossingen met toevoegde waarde”.

Het nieuw beoogde management team van BMI weerspiegelt de sterke punten en ervaring van zowel Braas Monier als Icopal en verenigt meer dan 100 jaar ervaring in senior management posities in de bouwmaterialen- en dakenindustrie.

Tony Robson, directievoorzitter van Icopal, wordt directievoorzitter van de BMI Group
Georg Harrasser, CEO van Braas Monier, wordt directeur van de BMI Group  
Matthew Russell, CFO van Braas Monier, wordt CFO van de BMI Group
Tom Anderson, COO van Icopal, wordt COO van de BMI Group
Keith Sanders, senior adjunct directeur van nationale accounts, verkoopadministratie en internationale zaken bij GAF wordt senior adjunct directeur sales strategie van de BMI Group
Georg Harrasser, CEO van Braas Monier en toekomstig directeur van de BMI Group: “De BMI Group zal de leidende Europese producent in onze industrie worden en klanten innovatieve oplossingen bieden voor platte en hellende daken. We hebben een uitgebreid portfolio van sterke en vertrouwde producten en merken die alleen maar versterkt zullen worden door aanvullende investeringen, nu ze onderdeel van de Standard Industries familie worden. Onze werknemers zijn zeer belangrijk voor het succes van deze business. We geloven dat mensen het verschil maken en dat is waarom we de beste mensen in de industrie willen behouden en aantrekken bij de BMI Group”. 

OVER STANDARD INDUSTRIES 

Standard Industries is een private, globale, gediversifieerde holding met belangen in bouwmaterialen, aggregaten en gerelateerde investeringsondernemingen in public equity en vastgoed. Opgericht in 1886 heeft Standard Industries meer dan 15.000 werknemers en werkzaamheden in meer dan 80 landen. Werkzame dochterondernemingen zijn onder andere: GAF, een leidende Noord-Amerikaanse dakenproducent; Braas Monier Building Group, een leidende producent en leverancier van hellend dak producten in Europa, delen van Azië en Zuid-Afrika; Icopal, een leidende Europese commerciële dakenorganisatie; SGI, een leidende Noord-Amerikaanse organisatie in aggregaten en mijnen die gespecialiseerde producten aan de Noord-Amerikaanse bouwmaterialenindustrie levert; en Siplast, een leverancier van hoogwaardige gemodificeerde bitumen dakbanen en vloeibare dakproducten. 

OVER BRAAS MONIER 

De Braas Monier Building Group is een wereldwijde toonaangevende producent en leverancier van bouwmaterialen voor hellende daken. De Group houdt zich met alle stappen van het productieproces bezig, biedt een uitgebreide portfolio van keramische en betonnen dakpannen voor hellende daken en is een van de weinige leveranciers die ook complementaire daksysteemcomponenten produceert en verkoopt om zo verscheidene functionele aspecten van de constructie van het hellende dak te verzorgen. Tot het portfolio behoren ook keramische en stalen schoorstenen en oplossingen voor energiesystemen. Braas Monier is actief in 36 landen, met 121 productiefaciliteiten en ruim 7.900 medewerkers op 31 december 2016. Het hoofdkantoor is gevestigd in Luxemburg.

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT