Nieuws

Twee bevriende stellen wilden in de Oude Mars in Zwolle naast elkaar wonen en besloten gezamenlijk het traject van ontwerp en bouw in te gaan. Het resultaat is met recht bijzonder te noemen: twee woningen die er, net als een tweeling, op het eerste gezicht hetzelfde uitzien, maar die bij nader inzien ieder een eigen karakter hebben.

Op elke bouwplaats is het een uitdaging om de afvalstromen in goede banen te leiden. Bij nieuwbouw betreft het voornamelijk overtollig restmateriaal en verpakkingen van de aangeleverde bouwmaterialen, bij renovatie komt daar sloopafval bovenop. Goed en snel de diverse afvalsoorten gescheiden verzamelen en afvoeren zorgt niet alleen voor een schone en veilige bouwplaats, maar is ook aanzienlijk goedkoper dan alles ongesorteerd in een dure BSA-container gooien. Bij een renovatieproject van Brabant Wonen in Oss worden 127 woningen onder handen genomen. Bouwbedrijf Van Wijnen, Bongers Dakwerken en BMI Monier verzamelen daar gezamenlijk in Big Bags het plastic restmateriaal, ongeacht van wie het afkomstig is.

Montfoort

Danny Coenradi is met ingang van 1 november benoemd tot Sales Director bij BMI Nederland. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de verdere structurering van de verkooporganisatie die bestaat uit de verkoopteams voor platte en hellende daken en het specificatieteam. Zijn focus zal liggen op het versterken en uitbreiden van de klantrelaties. “In deze roerige markt, waarin iedereen te maken heeft met tal van uitdagingen is het onze taak om klanten optimaal te blijven bedienen,” aldus Coenradi, “niet alleen met beschikbaarheid van producten, maar ook met ondersteuning en advisering. Het specificatieteam zal worden versterkt en uitgebreid en ook onze net gelanceerde BMI Academy gaat daaraan bijdragen.”

Aan de Caro van Eycklaan in Hoofddorp staat een karakteristiek appartementencomplex van architectenbureau Alberts en Van Huut. Het dak wordt gekenmerkt door een licht verloop in de diverse hoogtes, een flauwe dakhelling en een scheve dakpannenlijn waardoor een organisch beeld ontstaat. Onlangs heeft een dakrenovatie plaatsgevonden waarbij diverse verbeteringen zijn aangebracht, terwijl de unieke uitstraling volledig is behouden.

Zoveel klussen zoveel hamers. Speciaal voor het verankeren van dakpannen met Euro-panhaken lieten we de BMI Monier Euro-panhaak hamer maken. Het uitgekiende gewicht en de balans van de hamer zorgt voor trefzeker en snel bevestigen. Ook gemakkelijker dakpannen verankeren? Speciaal voor dakdekkers hebben we een leuke actie. Bij aankoop van minimaal 5.000 stuks Euro-panhaken (van 1 model) ontvangt u de BMI Monier Euro-panhaak hamer cadeau!

Montfoort

Met de aanstelling van Eelko Leeuwenburgh als Marketing Director Benelux zet BMI Benelux in op verdere groei in de markt voor platte en hellende daken. Een nieuwe, geïntegreerde marketingstrategie brengt marketing, product, sales en services verder in lijn met elkaar, waarmee een nog meer klantgerichte organisatie zal ontstaan. Digitalisering en datamanagement zullen daarbij een grote rol spelen. De aangescherpte strategie van BMI Benelux is een logische, volgende stap na de fusie tussen Braas Monier Building Group en Icopal Group. Leeuwenburgh hierover: “Wij zien een versnelde digitalisering van de bouwsector en onze nieuwe marketingstrategie gaat inspelen op deze groeiende behoefte bij onze keten-partners en klanten.”

In Tholen is dit jaar een nieuwe kerk in gebruik genomen, geen alledaags project. De architect is er uitstekend in geslaagd om de wensen van de bouwcommissie in te willigen: modern, ingetogen én herkenbaar als kerk. De vanaf de nok tot aan het maaiveld doorlopende bekleding, met dakpannen in de kleur antraciet mat vol donker, versterkt het beeld van een Zeeuwse schuur. Benieuwd welke dakpan Huls Architecten heeft gekozen en waarom Bouwcenter Esselink deze dakpan vaker levert? U leest het in dit artikel.

Bouwmaatschappij Vuurboom uit Valthermond bouwde aan de Oosterstraat in ’t Zand in de gemeente Loppersum twee geschakelde, aardbevingsbestendige woningen. Voor de fundering werd gebruik gemaakt van TAS (Trilling Absorberend Schuimbeton) en voor de draagconstructie werd gekozen voor stalen skeletbouw met u-profielen zodat de woningen bij eventuele aardschokken mee kunnen bewegen. Het gewicht van het dak is bij dergelijke woningen een belangrijk aandachtspunt. Hoe lichter, hoe aardbevingsbestendiger.

Belangrijkste wijziging: Klantbezoeken weer mogelijk in goed overleg.

De gezondheid en het welzijn van onze mensen, onze klanten, leveranciers en andere relaties is het meest belangrijk voor ons. BMI houdt de ontwikkelingen met betrekking tot het Coronavirus nauwlettend in de gaten en volgt de adviezen en maatregelen van het RIVM nauwgezet op. Wat betekent dit voor u als klant?

BMI Monier is trots dat het project De Buytenplaets in Rijswijk, door het vakblad SteilDak, is uitgeroepen tot Dak van het Jaar 2019. Dit dak is voorzien van onze dakpan OVH 206 Woerdens rood bont naturel. 

Voor diverse klassieke, keramische Hollandse dakpannen introduceert BMI Monier een aantal nieuwe, eigentijdse kleuren. De nieuwe kleuren zijn een antwoord op vragen uit de markt naar stoere kleuren zoals grijs en zwart. Bij renovatie of bouw van een nieuw pand met een klassieke uitstraling zijn er nu nog meer mogelijkheden om het dak de gewenste uitstraling te geven. 

Tessenderlo

BMI Benelux heeft per 2 juli 2020 de resterende 50% aandelen in RBB N.V. in Tessenderlo België overgenomen van Etex N.V. Met deze overname bouwt BMI Benelux haar marktpositie op de Belgische dakenmarkt verder uit.

BMI Monier introduceert de nieuwe betondakpan Tegalit: Een betondakpan met een krachtig design dat de exclusiviteit van elk huis onderstreept. Voor de Tegalit is gebruik gemaakt van een nieuw productieproces met de zogenaamde Protegon technologie die de dakpan sterker en gladder maakt. De moderne, strakke uitstraling van de nieuwe betondakpan vormt een optimale combinatie met het geïntegreerde Monier VI90 zonne-stroomsysteem voor een duurzaam dak.

De gezondheid en het welzijn van onze mensen, onze klanten, leveranciers en andere relaties is het meest belangrijk voor ons. BMI houdt de ontwikkelingen met betrekking tot het Coronavirus nauwlettend in de gaten en volgt de adviezen en maatregelen van het RIVM nauwgezet op. Wat betekent dit voor u als klant?

Het zal de dakenbranche niet ontgaan zijn dat Braas Monier en Icopal zijn samengevoegd en verder gaan onder de naam BMI. De technische adviseurs van Braas Monier en Icopal zijn samengevoegd op de afdeling BMI Dakservice.

Bij het maken van dakaansluitingen is een lucht- en waterdichte afwerking van groot belang. Een kritische aansluiting is de bouwmuur van de woningscheidende wand.

Direct aan het IJmeer, op het grondgebied van Almere, ontstaat een nieuwe woonomgeving met eengezinswoningen, appartementen, horeca en winkels. Voor dit bijzondere project, met de naam DUIN, is onder andere een duinlandschap gecreëerd met duinen tot tien meter hoogte, bossen en stranden. Het project wordt ontwikkeld door Amvest, investment manager en ontwikkelaar van woningen en woongebieden, in samenwerking met de gemeente Almere. Mike Post van Amvest: “Bij DUIN is het landschap leidend en we streven ernaar om de bewoners een continue vakantiegevoel te laten ervaren. Dat stelt hoge eisen aan de architectuur van de leefomgeving en aan de gebouwde omgeving. Het totaalbeeld van stedenbouw, landschap en architectuur moet in balans zijn om mensen het ‘thuisgevoel’ te geven.”

Het dak is een totaalsysteem, geen verzameling losse componenten. Jan van Leeuwen, manager afdeling Dakservice, ziet twee belangrijke knelpunten die beide vooral veroorzaakt worden door tijdsdruk en gebrek aan vakkennis: De faalkosten in de bouw willen maar niet dalen en het aantal verkeerd geïnstalleerde PV- panelen op het dak neemt toe. Voor beide ziet Jan een duidelijk oplossing: werken met BIM waardoor het daksysteem tot in detail vooraf virtueel gebouwd kan worden, inclusief eventuele PV panelen, én kiezen voor gecertificeerde dakdekkers met kennis van zaken op het gebied van het plaatsen van PV-panelen.

Om de authentieke uitstraling van een pand na renovatie of restauratie te behouden, is extra aandacht voor het dak noodzakelijk. Of het nu gaat om een middeleeuwse boerderij of een jaren-dertig stadswoning, toepassing van de juiste dakpannen blijkt altijd beeldbepalend. BMI Monier produceert en levert al sinds 1835 echte Hollandse klassieke pannen waaronder Oude Holle, Tuile du Nord, Grote Romaanse en Kruispan. Met veel vakmanschap en aandacht voor belangrijke details zoals de originele, lang geleden bepaalde afmetingen. Omdat een dak niet enkel bestaat uit dakpannen maar een complex systeem is waar veel meer bij komt kijken, start BMI Monier een workshop klassieke daken. Particuliere en zakelijke eigenaren van klassieke panden, dakdekkers en aannemers krijgen ‘les’ in alle aspecten van het klassieke dak.

Met de aanstelling van Cor den Hartog als Sales Director BMI Nederland heeft BMI Group de integratie van de sales activiteiten voor platte en hellende daken in Nederland afgerond. BMI Group is vorig jaar ontstaan uit een fusie tussen Braas Monier Building Group, Europees marktleider in hellend dak producten en Icopal Group, Europees marktleider in plat dak producten.

Beurzen