Organisatie

Kennis van hellende daken

Als het om hellende daken gaat, hebben we bij BMI Monier in de afgelopen decennia veel kennis opgebouwd. Welke wensen u ook heeft, welke prioriteiten u ook stelt, uiteindelijk draait het om hoe het gehele dak presteert. Een dak is namelijk geen verzameling losse onderdelen, maar een op elkaar afgestemd systeem. Dakpannen, hulpstukken, daksysteemcomponenten, van energiebesparend tot energieleverend; BMI Monier ontwikkelt en produceert alles zelf. Daardoor kunnen we de kwaliteit bewaken en garanderen dat de producten onderling optimaal bij elkaar passen. Dat geeft u de zekerheid en de garanties die u zoekt.

We zijn oer-Hollands

Onze fabrieken zijn Hollands, onze modellen zijn Hollands. Juist bij BMI Monier kunt u altijd terecht voor de typische, klassieke Hollandse dakpanmodellen, zoals de Oude Holle en de Verbeterde Holle. Deze sluiten perfect aan op de karakteristieke Hollandse bouwstijl. Ook passen we nog eeuwenoude, geliefde en bewezen technieken toe, zoals patineren, verglazen en smoren. Dat resulteert in oer-Hollandse daklandschappen.

We zijn internationaal

BMI Monier daken komt u vaker tegen dan u denkt, overal ter wereld. De kennis van al onze medewerkers bundelen we en zo kunnen we voorop blijven lopen als het om innovaties gaat. We schaven doorlopend aan onze productiemethoden, zijn continu kritisch op onszelf: waar kan het nog beter? Nog milieuvriendelijker? Hoe kunnen we het dak nog duurzamer maken?

BMI Group

BMI Monier Benelux is onderdeel van BMI Group. Deze wereldwijde toonaangevende producent en leverancier van bouwmaterialen voor hellende daken en platte daken is actief in meer dan 40 landen.

Meer over BMI Group   

Profiel BMI Monier Benelux 

BMI Monier Benelux heeft twee verkoopkantoren, een in Montfoort en een in Aalst (België). Met ruim 180 medewerkers bieden wij onze klanten in de Benelux een breed assortiment keramische en betonnen dakpannen, daksysteemcomponenten, isolatie, zonne-energiesystemen en technisch advies. In Nederland beschikt BMI Monier over drie  productielocaties. In Tegelen en Woerden wordt het grootste deel van het keramische dakpannen assortiment geproduceerd. De productie van betondakpannen vindt plaats in Susteren en het Belgische Tessenderlo. Verder heeft BMI Monier Benelux ook dakpannen in het assortiment die door zusterorganisaties binnen BMI Group worden geproduceerd, bijvoorbeeld in Duitsland en Frankrijk.