Monier InDaX PV-systeem  

Het Monier InDaX PV-systeem is ontworpen voor een perfecte integratie van hoogwaardige kristallijne PV-modules in daken met vrijwel alle gangbare typen dakpannen. Het systeem neemt de beschermende functie van de dakbedekking over en is esthetisch zeer aantrekkelijk. Het Monier InDaX PV-systeem voldoet aan de eisen op het gebied van brandveiligheid, regenbestendigheid, stormvaste bevestiging en ventilatie achter de modules die in het bijzonder aan geïntegreerde systemen worden gesteld. Het systeem heeft zijn regenbestendigheid in de eigen wind- en regentunnel van Monier onder de zwaarste condities bewezen en vervult onder alle omstandigheden zijn beschermende functie als dakbedekking.

Kenmerken

  • Optisch en technisch perfecte integratie in het dak;
  • Eenvoudige toepassing in combinatie met vrijwel alle gangbare typen dakpannen;
  • PV-systeem vervangt de dakpannen;
  • Eenvoudige en snelle montage van de modules, van boven naar beneden;
  • Beproefde regenbestendigheid;
  • Goede ventilatie achter de modules waarborgt een hoog rendement;
  • Toepasbaar bij dakhellingen van 22° tot 65° (afhankelijk van het gekozen panmodel);
  • Laag gewicht per m2 wat gunstig is in geval van renovatie.

Technische eigenschappen

Toepassing 

Het Monier InDaX PV-systeem is zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovatie en onderscheidt zich door zijn eenvoudige en snelle montage, van boven naar beneden, zonder aanpassingen aan de dakconstructie. De gebruikte kristallijne modules met een nominaal vermogen van 255 Wp1 of 280 Wp1 overtuigen door een hoge belastbaarheid (5.400 N/m2) en optimale prestaties.

Het kan zowel in horizontale als in verticale richting worden uitgebreid. Hiervoor zijn speciale uitbreidingssets (horizontaal/verticaal) verkrijgbaar. Het exacte ontwerp van het systeem kan per project gemaakt worden door de adviseurs van Monier. Tevens is het mogelijk een Velux dakvenster type 08 te integreren in een veld modules van het Monier InDaX PV-systeem. Tot de leveringsomvang behoren, naast de PV-modules en gootstukken, ook de passende omvormer(s) en verbindingskabels.

Brochure Zonne-energie

Montagehandleiding Monier InDax PV-systeem

 Dakhandboek Zonne-energie