Monier VI90 – volledig geïntegreerd PV-systeem

Het Monier VI90 – volledig geïntegreerd PV-systeem – maakt van een beschermend dak een extra functioneel dak. Het wekt milieuvriendelijk zonne-energie op en is oogstrelend vanwege het design. Het grote verschil met andere PV-systemen is dat het niet ‘los’ boven op het dak ligt. De modules komen in de plaats van dakpannen en worden in het dak geïntegreerd. Zo ontstaat een volkomen lineair, harmonisch dakbeeld dat met gemak aan de hoogste eisen op het gebied van design en esthetiek voldoet. Duurzaam en mooi! Het volledig geïntegreerd Monier VI90-systeem wordt als ‘gewone’ schubvormige dakbedekking verwerkt en stelt geen extra eisen aan het onderdak of de dakconstructie!

Kenmerken

  • Esthetisch aansprekend PV-systeem;
  • Optisch en technisch perfecte integratie in het dak;
  • Beproefde regenbestendigheid volgens NEN 2778;
  • Goede ventilatie achter de modules;
  • Snel en eenvoudig te installeren zonder aanpassingen aan de dakconstructie;
  • Stormvaste bevestiging conform NEN 7250;
  • Laag gewicht per m2 wat gunstig is in geval van renovatie.

Technische eigenschappen

Toepassing 

Het Monier VI90 PV-systeem is zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovatie en onderscheidt zich door zijn eenvoudige montage. Het systeem heeft zijn regenbestendigheid in de eigen wind- en regentunnel van Monier onder de zwaarste condities bewezen en vervult onder alle omstandigheden zijn beschermende functie als dakbedekking.

Het fotovoltaïsche Monier VI90 PV-systeem is verkrijgbaar voor de dakpanmodellen Tuile Plat, Signy-Finnez, Stonewold. Eén module vervangt ca. zes dakpannen (afhankelijk van het gekozen panmodel) in de breedte en één dakpan in de hoogte. Tot de leveringsomvang behoren, naast de PV-modules, de passende omvormer(s), verbindingskabels en overige benodigde componenten. Het exacte ontwerp van het systeem kan per project worden gemaakt door de adviseurs van Monier.

Extra voordeel: ventilatie van de modulesvoor een beter rendement

Speciale ventilatiesleuven in de aluminium onderconstructie zorgen voor een goede ventilatie achter de modules die bescherming biedt tegen te sterke opwarming en daardoor eventueel optredende rendementsverliezen. In combinatie met de speciale aluminium onderconstructie vormen de modules een duurzame en regenbestendige dakbedekking.

Brochure Zonne-energie

Montagehandleiding Monier VI90 PV-systeem

Dakhandboek Zonne-energie